Pentru personalul medical

Avemar, ca supliment nutritiv în tratamentul clinic oncologic (intervenţie chirurgicală, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, etc.) poate inhiba progresia în toate stadiile bolilor tumorale. Efectul de inhibare a metastazelor a fost dovedit şi prin studii clinice. Avemar poate fi administrat în orice stadiu al bolii maligne, înainte, în timpul şi după tratamentul oncologic, pe termen nelimitat. Conform indicaţiilor aprobate de autorităţi, Avemar este administrat atât în multe tipuri de tumori solide, cât şi în terapia adjuvantă a bolilor sistemului hematopoetic. S-au efectuat studii clinice controlate în anumite boli, rezultatele cărora au ajutat la elucidarea rolului Avemar în strategia tratamentului bolilor maligne. Pe lângă rolul de inhibitor tumoral, aplicabilitatea produsului în siguranţă este dovedit pe baza studiilor clinice efectuate timp de 6 ani. Îmbunătăţirea calităţii vieţii a fost de asemenea dovedită în toate studiile. Iar în unele cazuri avansate de boală, unde tratamentul oncoterapeutic activ nu s-a mai putut lua în considerare, administrarea de Avemar a produs nu numai îmbunătăţirea calităţii de viaţă, dar şi-a dovedit eficienţa în reducerea semnificativă a progresării în continuare a bolii.

De la descoperirea Avemar s-au efectuat o serie de investigaţii eficiente in vitro (de laborator), in vivo (pe animale) şi clinice, care au avut ca scop să dea răspuns la întrebarea, dacă Avemar ajută bolnavii de cancer în a suporta mai uşor boala şi efectele secundare ale tratamentului tradiţional împotriva cancerului.

  • Cancer colorectal

Avemar poate fi administrat în orice stadiu al bolii. De la stadiul clinic Dukes B2 în sus, administrarea Avemar timp îndelungat face parte lege artis din terapia cancerului colorectal. De asemenea, este de menţionat faptul că la pacienţii cu metastaze la distanţă, complementar cu chimioterapia (5-fluorouracil, scheme terapeutice pe bază de irinotecan sau oxaliplatin) respectiv după terminarea acesteia, administrarea Avemar în continuare prelungeşte semnificativ supravieţuirea.

  • Cancer de piele (Melanoma malignum)

Cunoscând prognosticul prost şi dificultăţile tratamentului în stadiile avansate a bolii, poate fi considerat rezultat semnificativ faptul că Avemar, complementar cu oncoterapia activă, poate opri progresia bolii în stadiul III, când tumoarea este în stadiu avansat şi există deja metastaze în ganglionii limfatici învecinaţi. Într-un studiu clinic, pe lângă tratamentul cu DTIC administrat timp de şase luni, complementar s-a început tratament suportiv cu Avemar timp de un an, numărul metastazelor a fost mai scăzut decât în cazurile unde s-a administrat numai DTIC.

  • Tumori ai cavităţii bucale

Administrarea de Avemar a crescut semnificativ eficienţa tratamentului citostatic, astfel încât s-a îmbunătăţit calitatea vieţii, respectiv capacitatea nutritivă a bolnavului. Pe lângă tumorile cavităţii bucale, cu Avemar pot fi tratate eficient şi tumorile maligne a pancreasului, a faringelui şi laringelui.

  • Rezultate în alte boli maligne

În cancerul de vezică urinară, pe lângă tratamentul citostatic, respectiv în carcinomul renal cu celule clare, completarea tratamentului citostatic şi imunoterapeutic cu tratament suportiv Avemar s-a observat creşterea efectului de inhibare a progresiei tumorii.

În cancerul de prostată s-a observat inhibarea creşterii metastazelor respectiv în câteva cazuri de rezistenţă la terapie hormonală s-a demonstrat regresare semnificativă prin metode imagistice.

În carcinom hepatocelular stadiu avansat s-a putut demonstra regresare, iar în cazuri operabile după rezecţia tumorii primare s-a reuşit întârzierea dezvoltării recidivei prin administrare continuă de Avemar.

În cancer de sân, rata regresării metastazelor osoase a crescut în urma tratamentului suportiv cu Avemar faţă de terapia clasică.
La pacienţi cu cancer pulmonar fără celule mici pentru care tratamentul oncoterapeutic activ a fost nepotrivit, numai prin administrare de Avemar s-a reuşit regresare confirmată prin metode imagistice.

Despre efectele favorabile ale Avemarului în cazul a mai multor boli maligne avem o serie de date bazate pe observaţii: printre altele în cazul cancerului ovarian, cancerului gastric, cancerului tiroidian, limfomul non-Hodgkin şi în cazul mielomei multiplex.