Οι δράσεις του Avemar στο ανοσοποιητικό σύστημα

Έχει αποδειχθεί ότι το Avemar αυξάνει την κυτταρική ανοσολογική απόκριση με διάφορους τρόπους. Αυξάνει αποτελεσματικά την παραγωγή ορισμένων κυτοκινών, που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα. Το Avemar, επίσης, βοηθάει την παραγωγή ενός ειδικού μεσολαβητή (ICAM) βοηθώντας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να διέρχονται από τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων γεγονός που επιτρέπει σε αυτά τα κύτταρα να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα κακοήθη κύτταρα που υπάρχουν στους περιβάλλοντες ιστούς. Με την έκφραση μιας ειδικής πρωτεΐνης (MHC-I) στην επιφάνειά τους τα κακοήθη κύτταρα μπορούν να μιμηθούν τα φυσιολογικά κύτταρα. Η έρευνα έδειξε ότι το Avemar μπορεί να αποκαλύψει αυτή τη κάλυψη έτσι ώστε τα ΝΚ κύτταρα να μπορούν να εντοπίσουν τα καρκινικά κύτταρα ευκολότερα.

Η εντατική χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει επεισόδια υψηλού πυρετού που προκαλούνται από τον ανεπαρκή αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, που είναι αποτέλεσμα της χημειοθεραπείας. Μία επιστημονική μελέτη έχει δείξει ότι αυτά τα επεισόδια ήταν λιγότερο συχνά σε παιδιατρικούς ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι έλαβαν Avemar. Έχει αποδειχθεί ότι το Avemar αυξάνει την κυτταρική ανοσολογική απόκριση και ενεργεί ως ανοσοτροποποιητικός παράγοντας.

ένζυμα COX-1 και COX-2

Αυτά τα ένζυμα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα, και η φαρμακολογική αναστολή της COX μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα της φλεγμονής και του πόνου. Το Avemar αναστέλλει μη-επιλεκτικά τα δύο αυτά ένζυμα και αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να εξηγήσει, εν μέρει, την αντιφλεγμονώδη δράση έναντι της αρθρίτιδας σε πειραματόζωα και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας στους ανθρώπους.